Phoenix is niet alleen de hoofdstad van Arizona, maar het kent ook een bruisend nachtleven met heel wat leuke cocktailbars. De stad heeft zich de afgelopen jaren dan ook ontwikkeld tot een van de beste cocktailbestemmingen in de Verenigde Staten. Eentje werd zelfs bekroond tot beste cocktailbar van het land. Duik met ons de nacht in en ontdek waar je moet zijn voor lekkere cocktails in Phoenix.

Waar ligt Phoenix, Arizona?

Phoenix ligt in de staat Arizona, in het zuidwesten van de Verenigde Staten. Het is niet alleen de hoofdstad, maar ook de grootste stad van Arizona. Geografisch gezien bevindt Phoenix zich in de Sonorawoestijn, een van de groenste en meest unieke woestijnen ter wereld. Daar krijg je uiteraard veel dorst van, maar daar hebben we gelukkig een oplossing voor.

De beste cocktailbars in Phoenix op de kaart

5 x de beste cocktailbars in Phoenix

Phoenix heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een van de beste cocktailbestemmingen in de Verenigde Staten. Er is zelfs een cocktail naar de stad genoemd: “The Phoenix”, gemaakt van lokale ingrediënten zoals chiltepín en cactusvijg, die perfect de smaken van de Sonorawoestijn weerspiegelen.

In bepaalde wijken van Phoenix, zoals Melrose, Downtown en Arcadia, vind je een mix van trendy cocktailbars, muziekcafés en gezellige restaurants. Veel luxe hotels hebben bovendien een rooftopbar met een prachtig uitzicht op de stad. Ontdek met ons de beste cocktailbars in Phoenix waar je van het nachtleven en lekkere drankjes kan proeven.

1. Century Grand

Century Grand is niet voor niks in 2023 uitgeroepen tot beste cocktailbar van de Verenigde Staten. Op deze locatie vind je eigenlijk drie bekroonde cocktailbars: Platform 18, Grey Hen Rx en UnderTow. Bij Platform 18 stap je de trein in die je daarna meeneemt naar de jaren 20 van New York City. De meest unieke plek in Phoenix om van een cocktail te genieten. En een Old Fashioned smaakt nergens anders beter.

2. Crescent Ballroom

Crescent Ballroom combineert een concertzaal met een ontspannen lounge. Het staat ook bekend om het hosten van diverse muzikale acts, variërend van rock tot elektronische muziek. Bij Cocina 10 kan je eerst van heerlijke Mexicaanse gerechten en cocktails proeven, voordat je van een optreden geniet.

3. Highball Cocktail Bar

Highball Cocktail Bar gebruikt avant-gardistische en speelse ingrediënten om smaken te creëren die herinneringen oproepen. De cocktailbar bevindt zich op de tweede verdieping van een historisch bakstenen gebouw uit de jaren 30. Een populaire cocktail bij Highball is de “Disco Panda”, een drankje dat onder andere Japanse Whiskey, Indonesische Rum, Kardemom en Pandan bevat.

4. Bitter & Twisted

Ook Bitter & Twisted behoort tot de beste cocktailbars in Phoenix en zelfs de VS. Ze bevindt zich in het historische Luhrs-gebouw, waar ooit het hoofdkwartier van de drooglegging in Arizona was gevestigd. Het is ook de trotse thuisbasis van het originele recept “Pornstar Martini” die hier op de juiste manier wordt bereid sinds de opening in 2014. Het maakt de keuze van de uitgebreide cocktailkaart misschien ook iets makkelijker.

5. Théa in The Global Ambassador Hotel

Théa is een rooftopbar in het Global Ambassador Hotel in Phoenix met uitzicht op de beroemde Camelback Mountain. Op het menu staan onder andere bereidingen van mediterrane mezze, pasta en zeevruchten. De cocktails worden gemaakt met verse en huisgemaakte ingrediënten die het klassieke met het onverwachte combineren. Slaap daarna je roes uit in het mooie hotel.

Andere activiteiten om te doen in Phoenix

Phoenix is een levendige stad met een groot aanbod van gastronomie, cultuur en entertainment. Wijken zoals Roosevelt Row en Melrose, bieden een unieke mix van historische charme en moderne accenten. Maar door het warme klimaat is Phoenix ook de ideale plek voor buitenactiviteiten. Wij sommen de leukste hieronder voor jullie op.

  • Wandel naar de top van Camelback Mountain
  • Ontdek (woestijn)planten in Desert Botanical Garden
  • Ballonvaart met zicht op de woestijn van Arizona
  • Kajaktocht naar Foxtail
  • Quad tocht in de Sonorawoestijn

Meer activiteiten, informatie en leuke bars in Phoenix vind je ook op de website van Visit Phoenix.

Hoe geraak je in Phoenix?

Maak gebruik van de nieuwe rechtstreekse vlucht van Air France tussen Parijs en Phoenix om Phoenix te bereiken. Air France is bovendien een betrouwbare en uitstekende vliegmaatschappij. Wij vlogen er eerder al mee naar Tanzania. Ontdek hier meer over de beklimming van de Kilimanjaro of bezoek de beste safariparken in Tanzania.

De vliegtijd tussen Parijs en Phoenix Sky Harbor International Airport bedraagt ongeveer 11 uur.

Vind je dit artikel leuk? Geef het 5 sterren
author-sign

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je misschien ook lezen :